Svet 1.11.2017 5:00

Pozabljene fotografije Johna Lennona prihodnje leto na dražbi

Liverpool, 1. novembra - Nedavno so luč sveta ugledale doslej še nevidene fotografije Johna Lennona, ki so več kot 30 let ležale v predalniku. Po besedah njihovega lastnika, ki ne želi biti imenovan, je bilo 36 negativov iz leta 1970 spravljenih v predalu, ker so menili, da so brez vrednosti. Prihodnje leto bodo na dražbi, dražilec jih je ocenil na 13.000 dolarjev.

London. Legendarni član Beatlov John Lennon. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

London.
Legendarni član Beatlov John Lennon.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Po poročanju makedonske tiskovne agencije MIA so zbirko negativov 25. oktobra ocenili v muzeju The Beatles Story v Liverpoolu. Lennonove "intimne portrete" je dražilec Darren Julien označil za redko najdbo in jih ocenil na vrednost 13.000 dolarjev. Po njegovih besedah ni pogosto, da se najdejo podobe tega glasbenika, ki jih javnost doslej še ni videla.

Lastnik negativov, ki želi ostati anonimen, je strokovnjakom pojasnil, da je družina zbirko 34 let hranila v domačem predalu, ker so verjeli, da nimajo vrednosti. Negativi prikazujejo Lennona na prelomni točki kariere, ko se je skupina The Beatles razhajala, sam pa je takrat objavil svoj tretji singl Instant Karma. Bil je prvi solo singl člana legendarnega rock benda, ki so ga v ZDA prodali v več kot milijon primerkih.

Negative bodo po poročanju agencije oktobra prihodnje leto skupaj s še drugimi predmeti ponudili na dražbi v muzeju The Beatles v Liverpoolu.