Slovenija 26.11.2017 10:00

Na Prevaljah bodo zapeli svetovno znani Filipinski madrigalisti

Prevalje, 26. novembra - Med evropsko turnejo se bo drevi na Prevaljah ustavil zmagovalec najprestižnejših zborovskih tekmovanj po svetu, zbor Filipinski madrigalisti. Zbor z 22 pevkami in pevci ter dirigentom, katerih posebnost je, da med koncertom sedijo v polkrogu, bo nastopil ob 19. uri v Družbenem domu na Prevaljah.

S strani Unesca priznani kot umetniki za mir zaradi "unovčenja svoje prepoznavnosti in vpliva na promocijo kulturne raznolikosti, medkulturnega dialoga ter kulturo miru" so Filipinski madrigalisti eden izmed največkrat najvišje nagrajenih zborov na svetu, je STA povedal Žiga Berložnik iz Kulturnega društva Mohorjan, ki je predstavnike zbora spoznal pred leti in se z njimi tudi dogovoril za drevišnji nastop na Prevaljah.

Zbor je na letošnji turneji že prepotoval ZDA in velik del Evrope, danes na Koroško prihaja iz Italije. Na koncertu na Prevaljah se bo predstavil s tradicionalno filipinsko ljudsko glasbo, skladbami sodobne filipinske glasbe, velik del programa pa bo tudi lahkotnega značaja s priredbami popularne glasbe, je razkril Berložnik.

Zbor, ki je na svojih turneja po svetu pel že mnogim znanim osebnostim, bo v ponedeljek dopoldne nastopil še na eni od ljubljanskih šol, zvečer ob 20. uri pa tudi v Frančiškanski cerkvi v Ljubljani.