Svet 5.12.2017 5:00

Andersonov animirani film Isle of Dogs za odprtje Berlinala

Berlin, 5. decembra - Film režiserja Wesa Andersona Isle of Dogs, o fantu, ki išče izgubljenega psa, bo postal prvi animirani film, ki bo odprl priznani Berlinski filmski festival, je napovedala nemška tiskovna agencija dpa. Film je postavljen v prihodnost in se dogaja na Japonskem. Glasove zanj so med drugim prispevali Scarlett Johansson, Edward Norton in Bill Murray.

Francija, Cannes. Ameriški režiser Wes Anderson. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Ameriški režiser Wes Anderson.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V filmu Isle of Dogs se 12-letnik med iskanjem svojega psa spoprijatelji s krdelom psov, katerega člani so zatočišče našli na smetišču in ga ščitijo pred avtoritetami. Direktor Berlinala Dieter Kosslick je izrazil veselje, da bo prav Andersonov film ponovno uvedel festival in da bo to prvi animirani film v zgodovini festivala, ki mu bo pripadla takšna čast. Gre za film, ki bo z Andersonovim šarmom osvojil srca občinstva, je dodal Kosslick.

Glasove so animiranim junakom posodili še Jeff Goldblum, Frances McDormand, Harvey Keitel, Tilda Swinton, Liev Schreiber in Yoko Ono.

Andersonova uspešna čudaška komedija Grand Budapest Hotel je pred štirimi leti prav na odprtju Berlinala dočakala svetovno premiero in prejela veliko nagrado žirije. Sicer pa bo Isle of Dogs četrti film, ki bo prikazan v tekmovalnem programu berlinskega filmskega festivala A kategorije. Poleg že omenjenih dveh sta to bila še Veličastni Tenenbaumi in Življenje pod vodo.

Na čelu žirije bo prihodnje leto nemški režiser Tom Tykwer, ki mu je mednarodni sloves prinesel film Teci, Lola, teci, je še poročala dpa.