Svet 16.12.2017 5:00

Revija Stripburger na Salonu Vendetta v Marseilleu

Marseille, 16. decembra - Stripburger bo praznovanje svojega 25. rojstnega dne nadaljeval na Salonu Vendetta, ki bo danes in v nedeljo potekal v Marseilleu. Kot so sporočili iz slovenske stripovske revije, bodo na peti ediciji tega festivala predstavili izbor grafik in drugih tiskovin iz 25-letnega delovanja na stripovskem področju.

Ljubljana, knjigarna Konzorcij. Strip. Arhiv STA. Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, knjigarna Konzorcij.
Strip.
Arhiv STA.
Foto: Stanko Gruden/STA

Poleg tiskovin bosta na ogled še animirana filma Borisa Dolenca Stripburger v gibanju in Wanted, ki sta nastala po stripih, prvotno objavljenih v reviji Stripburger. Stripburger bo z gostom, risarjem in ustvarjalcem fanzinov, Leonom Zuodarjem, sodeloval tudi na sejmu stripovskih publikacij in tiskovin.

Letošnja peta edicija festivala zajema sejem, razstave, delavnice, projekcije in koncerte. V fokusu je sicer razstava Viva Revolucion Grafica!, ki predstavlja dela mehiških in kolumbijskih umetnikov.

Salon Vendetta, ki ga prireja kolektiv za kulturno in umetniško produkcijo Le Dernier Cri, je namenjen predstavljanju in povezovanju sodobnih ustvarjalcev avtorskega stripa, grafičnih kolektivov, založnikov in producentov, aktivnih na evropski neodvisni stripovski sceni.

Le Dernier Cri od leta 1993 aktivno soustvarja stripovsko, umetniško in kulturno sceno v Franciji, več več kot 20 letih kontinuiranega in obsežnega dela pa si je pridobil kultni status na evropski neodvisni stripovski sceni. Deluje kot založnik knjig ter umetniških tiskovin, organizator in producent različnih projektov na področju sodobnega stripa in grafične umetnosti.