Svet 18.12.2017 5:00

V Pinakoteki moderne dela s 15. istanbulskega umetniškega bienala

München, 18. decembra - V Pinakoteki moderne je na ogled deset del 12 umetnikov, ki so se predstavljali na 15. istanbulskem umetniškem bienalu. Postavitev z naslovom Dobri sosed na potezi, ki prevprašuje pojma doma in sosedstva, sta pripravila kuratorja bienala, umetniški dvojec Elmgreen & Dragset, in je plod sodelovanja z münchenskim razstaviščem.

Istanbulski umetniški bienale je potekal med 16. septembrom in 12. novembrom. Za razstavo izbrana dela 12 umetnikov iz celega sveta odražajo njihova razmišljanja o globalnih konfliktih, socialnem nadzoru, perspektivah za prihodnost, oblikah sobivanja in vlogi spolov, so zapisali na bienalu.

Na razstavi predstavljena dela podpisujejo Burcak Bingöl, Vlassis Caniaris, CANAN, Vajiko Chachkhiani, Andrea Joyce Heimer, Gözde Ilkin, Mirak Jamal, Mahmoud Khaled, Victor Leguy, Olaf Metzel, Erkan Özgen in Stephen G. Rhodes. Na ogled bo do 29. aprila 2018.

Istanbulski bienale je letos proslavi 30-letnico delovanja. V šestih razstaviščih je bilo na ogled 150 del 56 umetnikov iz 32 držav na temo Dobri sosed. Letošnjo izdajo si je ogledalo več kot 440.000 obiskovalcev.