Slovenija 22.12.2017 5:00

V Stožicah božično-novoletni koncert s Sarah Brightman

Ljubljana, 22. decembra - Množici večjih in manjših božično-novoletnih koncertov po Sloveniji se bo nocoj v Stožicah pridružil nastop britanske sopranistke Sarah Brightman. Svetovno znana pevka bo ob spremljavi simfoničnega orkestra interpretirala pesmi, primerne praznikom. Pridružili se ji bodo zasedba Gregorian ter tenoristi Mario Frangoulis, Fernando Varela in Narcis.

Ljubljana. Elektronska glasba. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Elektronska glasba.
Foto: Daniel Novakovič/STA

V Ljubljani se bo Sarah Brightman ustavila v sklopu turneje Royal Christmas Gala. Poleg božičnih in novoletnih pesmi bodo na sporedu tudi odlomki iz muzikala Fantom iz opere, s katerim je zaslovela, ena njenih največjih uspešnic La luna in pesem Time To Say Goodbye, ki ji je prinesla svetovno slavo v duetu z Andreo Bocellijem, ki je v Stožicah nastopil lani.

Napovedane so tudi pesem iz filma Dr. Živago, slavna Nessun Dorma in Jingle Bells, ki velja za eno najbolj znanih božičnih pesmi. Večer je po trditvah organizatorjev ustvarjen po dunajskem vzoru in vzoru največjih opernih in koncertnih spektaklov. K temu bodo po njihovih napovedih pripomogli slovesna in razkošna oprema odra, vrhunski zvočni in svetlobni park ter režija Anthonyja Van Laasta, koreografa, ki ustvarja predstave na West Endu in Broadwayju.

Sarah Brightman je na West Endu debutirala leta 1981 v muzikalu Mačke britanskega skladatelja Andrewa Lloyda Webbra, s katerim je bila tudi poročena. Pozneje je nastopila v več muzikalih na West Endu in Broadwayju ter bila inspiracija za Webbrov muzikal Fantom iz opere, ki je postal najbolj uspešen muzikal vseh časov. V muzikalu je nastopala v vlogi Christine Daae, tako v londonski kot tudi newyorški produkciji.

Pevka že več kot 30 let nastopa v gledališčih, arenah, na stadionih, doslej je očarala že milijone oboževalce po vsem svetu. O tem pričajo tudi številke: več kot 32 milijonov prodanih albumov in več kot 180 zlatih in platinastih nagrad. Doslej je tudi edina umetnica, ki je bila povabljena na kar dve odprtji olimpijskih iger: prvič leta 1992 v Barceloni s pesmijo Amigos Para Siempre skupaj s španskim tenoristom Josejem Carrerasom, ko ju je videla milijarda gledalcev po vsem svetu, kasneje pa še na olimpijskih igrah v Pekingu, ko jo je videlo štiri milijarde ljudi.

Leta 2013 je izdala album Dreamchaser, nato pa je bila dve leti na svetovni turneji na kar petih kontinentih in na več kot 100 koncertih. Leta 2016 se je podala na turnejo Gala - An Evening with Sarah Brightman po Japonski, Kitajski, Tajvanu, Koreji in Mehiki.

Poleg simfoničnega orkestra se ji bo na odru pridružila zasedba Gregorian, ki poustvarja prepoznavne pop skladbe v duhu gregorijanskega korala. Gosti bodo še grški tenorist Mario Frangoulis, znan po skladbi Vincero, Perdero, portoriški tenorist Fernando Varela, znan tudi iz zasedbe Forte Tenors, in romunski kontratenorist Narcis, dolgoletni pevec v zasedbi Gregorian.