Slovenija 25.12.2017 9:00

V Stožicah bodo odmevale Magnificove uspešnice

Ljubljana, 25. decembra - Priljubljeni slovenski glasbenik Magnifico bo na božični večer nastopil v ljubljanski dvorani Stožice. Obeta se največji koncert v njegovi skoraj 30-letni karieri, na katerem ne bo manjkalo njegovih največjih uspešnic, med katerimi sta Hir Aj Kam, Hir Aj Go in Silvija, nedavno izdanih tudi na dvojnem albumu Komplet II.

Ljubljana. Magnifico. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Magnifico.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Robert Pešut - Magnifico je v treh desetletjih, po prvih treh albumih Od srca do srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) močno zaznamoval slovensko glasbeno-kulturno sceno. "Dal nam je 24.000 poljubov, nam predstavil Silvijo, razbijal stereotipe, nas seznanil s čefurji, pedri in ostalimi manjšinami, naučil nas je Marš na Drino in nam podaril samo ljubezen," je zapisano v napovedi koncerta.

Glasbenik je znan po tem, da s svojo prezenco ter balkan-disko glasbo, obarvano z latino in reggae ritmi, ki navdih jemlje iz jugoslovanske šlager scene, vedno poskrbi za dobro zabavo. V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume ter naštel prek 1000 koncertov doma in po svetu. Opaznejši preboj v tujino mu je uspel leta 2004 s singlom Hir Aj Kam, Hir Aj Go, ki so ga vrteli po številnih radijskih postajah.

Nedavno je izdal dvojni album Komplet II, na katerega je po 16 letih po albumu Komplet iz leta 2001, uvrstil svoje največkrat predvajane in ljudem najbolj poznane pesmi. Poleg že omenjenih so med 24 skladbami z albuma še denimo 24000 poljubov, Revolution Is My Solution, Kdo je čefur, In ko enkrat bom umrl, Mešaj, Halo Gospodična, Modern, Giv mi mani 2, Kuku Lele, Cici Mici, Tivoli in Pukni Zoro.

Nocojšnji koncert v Stožicah je tako posledica priljubljenosti vseh skladb, ki so se uvrstile na Komplet II. "Ne vem, kaj se je zgodilo, da lahko prodam toliko vstopnic. Mislim, da bo koncert emotivno druženje, tako zame kot za moj band. Veselim se ga," je ob predstavitvi novega albuma v novembru povedal 52-letni glasbenik.