Svet 8.1.2018 10:34

Snemanje sklepne sezone Igre prestolov v Dubrovniku konec januarja

Zagreb, 8. januarja - Novo sezono ene najbolj priljubljenih televizijskih nadaljevank Igre prestolov bodo začeli snemati v Dubrovniku konec januarja, poročajo hrvaški mediji. Napovedujejo, da se filmska ekipa ameriške kabelske mreže HBO vrača v Dubrovnik zaradi tridnevnega snemanja dela osme in hkrati sklepne sezone televizijske uspešnice, ki bo na sporedu leta 2019.

Hrvaška, Dubrovnik. Srednjeveško mesto Dubrovnik. Foto: Hina/STA Arhiv/STA

Hrvaška, Dubrovnik.
Srednjeveško mesto Dubrovnik.
Foto: Hina/STA
Arhiv/STA

Na snemanju v Dubrovniku, ki je večkrat gostil filmske ustvarjalce Igre prestolov, naj bi se pojavila večina glavnih igralcev, vključno s Kitom Haringtonom, ki upodablja Jona Snowa, poroča danes Jutarnji list.

Kot dodaja, bo snemanje potekalo na glavni ulici v starem mestnem jedru Stradun. Dubrovnik sicer predstavlja Kraljevi pristanek, glavno mesto Sedmih kraljestev in oporišče družine Lannister.

Časnik spominja, da so Igre prestolov okrepile turistično ponudbo Dubrovnika in so po snemanju druge sezone leta 2012 v naslednjih treh letih pripeljale dodatnih skoraj 245.000 turistov, ki so si želeli ogledati lokacije snemanja nadaljevanke v najbolj južnem hrvaškem mestu. Producenti nadaljevanke so za snemanja na Hrvaškem porabili približno 126 milijonov evrov.

Nadaljevanka Igre prestolov je že dobila več prestižnih filmskih nagrad, med drugim tudi zlati globus in 38 emmyjev.