Slovenija 6.2.2018 13:22

Knjigarna Konzorcij bo na kulturni praznik prvič po več letih zaprta

Ljubljana, 6. februarja - Na slovenski kulturni praznik bo tudi letos po državi potekala vrsta prireditev, poleg tega bodo vrata brezplačno odprle številne kulturne ustanove. Praznovanju se je v minulih letih s programom in odprtimi vrati na sicer dela prost dan pridružila tudi knjigarna Konzorcij, letos pa bodo njena vrata v četrtek ostala zaprta.

Ljubljana. Knjigarna Konzorcij. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Knjigarna Konzorcij.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na vprašanje STA, ali se Mladinski knjigi ne zdi, da je 8. februar zelo dobra priložnost, da je največja knjigarna kot vsa leta na ta dan odprta in ponudi vedno dobro obiskan program, so odgovorili: "Glede na to, da se je večina trgovcev zavezala k spoštovanju dogovora na ravni trgovinske dejavnosti, po kateri delodajalec delavca ne sme razporediti na delo ob določenih dneh, ki so z zakonom določeni kot dela prosti dnevi, med njimi je tudi 8. februar, slovenski kulturni praznik, se je tudi Mladinska knjiga Trgovina (MKT) v sodelovanju s sindikatom MKT odločila za spoštovanje enakih standardov za svoje zaposlene."

Knjigarna Konzorcij je bila v Ljubljani sicer ena od ključnih postaj ljubiteljev kulture. Ti so se opoldne najprej ustavili na recitalu gledaliških umetnikov na Prešernovem trgu, nato pa pot nadaljevali v bližnjo knjigarno Mladinske knjige, Konzorcij.