Svet 20.2.2018 9:46

Klubski festival Ortofest z najdaljšo tradicijo kmalu v 19. izdajo

Ljubljana, 20. februarja - V ljubljanskem Orto baru se bo 29. marca začel 19. Orto fest, klubski festival z najdaljšo tradicijo, ki spodbuja slovensko klubsko sceno in obenem bogati kulturni utrip prestolnice. Do 28. aprila se bo zvrstilo 21 slovenskih in sedem tujih imen. Odprtje so organizatorji zaupali skupini Hamo & Tribute 2 Love, zaključek pa Omarju Naberju z bandom.

Ljubljana. Orto bar. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Orto bar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Poleg že omenjenih bodo na Orto festu nastopili še Laibach, duo Slon in Sadež, raper Klemen Klemen, kantavtor Adi Smolar, Gašper Šantl & Zala Kralj, raper Zlatko s spremljevalno zasedbo Optimisti, ter skupine Panda, Zmelkoow, Flirrt, Stray Train, Zablujena generacija, Zgrešeni primeri, Dropped-D, Glista, General Musashi, Monsun, San Di Ego Band in Blue Town's Radio.

Kot ena glavnih zvezd se na oder Orto festa po dolgih letih vrača zagrebška skupina Jinx. Med tujimi izvajalci so še češki zasedbi Gutalax in Spasm, ameriška ska skupina The Toasters, skandinavski metalci Insomnium, švedska death metal zasedba Tribulation in skupina iz Avstralije Deez Nuts.

Orto fest je v svoji zgodovini gostil že več kot 500 glasbenih skupin in izvajalcev. "Kot tak je edinstven slovenski klubski festival, ki v programu ponuja številne domače in tuje, tudi vrhunske glasbene skupine, žanrsko predvsem obarvane v rockovske barve vseh odtenkov, daje pa prostor tudi drugim glasbenim zvrstem s poudarkom na kvaliteti in izvirnosti določenega trenutka," so zapisali organizatorji.

V 19 letih je festival obiskalo že več kot 76.000 ljudi. Namenjen je vsem generacijam ljubiteljem kakovostne glasbe, tudi tiste, ki po besedah organizatorjev pogosto nima prostora v medijih. Posebnost neodvisnega festivala, ki nastaja pod okriljem Orto bara, je tudi v tem, da skoraj nepretrgoma poteka ves mesec.

Za ljubitelje izvirne rock glasbe obljubljajo tudi koncert presenečenja.