Svet 21.2.2018 5:00

Galerija P74 na ARCOmadridu predstavlja Jožeta Baršija in Laibach Kunst

Madrid, 21. februarja - V španski prestolnici se danes odpira mednarodni sejem sodobne umetnosti ARCOmadrid, na katerem bo med 160 galerijami s predstavitvijo del Jožeta Baršija in Laibach Kunsta sodelovala tudi Galerija P74 iz Ljubljane.

Kot so sporočili iz galerije, bodo produkcijo Baršija predstavili s konceptualnimi deli, ki za svoje izhodišče uporabljajo jezik in filozofska besedila. Poleg teh bo na ogled tudi delo There are many answers to the question why to grow vegetables ..., s katerim je sodeloval na Beneškem bienalu leta 1997.

Na sejmu ARCOmadrid, ki bo potekal do 25. februarja in ki v zadnjih letih doživlja preporod, pa bodo med predstavljenimi deli Laibach Kunsta najzgodnejša originalna dela kot tudi izbor najnovejših del. Gre za največjo sejemsko predstavite Laibach Kunsta doslej.

ARCOmadrid je eden ključnih mednarodnih sejmov sodobne umetnosti, poleg sejmov Art Rotterdam in VOLTA New York. V februarju in marcu v Rotterdamu in New Yorku tako Galerija P74 predstavlja še OM produkcijo in P.A.R.A.S.I.T.E. muzej sodobne umetnosti.

Uradnega odprtja največjega evropskega sejma po številu obiskovalcev, ki predstavlja dela historične avantgarde, moderne umetnosti in klasiko sodobne umetnosti, se bosta udeležila španski kralj in kraljica, Felipe VI in Letizia, so še zapisali pri Galeriji P74.