Svet 21.2.2018 5:30

Nadaljevanje Podmornice na ekranih konec leta

München, 21. februarja - Nemška filmska uspešnica Podmornica iz leta 1981 bo konec leta v obliki televizijskega formata dobila svoje nadaljevanje. Dogajanje po tragičnem koncu, ki ga je podal film, je slonelo na predlogi romana Lotharja-Güntherja Buchheima. Za projekt sta televizija Sky in nemška producentska hiša namenili 25 milijonov evrov.

Avstrijski režiser Andreas Prochaska z ekipo je v minulem letu za projekt porabil 105 snemalnih dni. Nadaljevanko so snemali v Münchnu, La Rochellu, Pragi in na Malti.

Sodelovalo je 79 igralcev in kar 1000 statistov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Nadaljevanka bo na ogled na nemški, avstrijski in britanski televiziji.

Prav tako kot film bo tudi televizijska nadaljevanka temeljila na Buchheimovem literarnem delu in bo v središče postavila napredovanje nemških sil v drugi svetovni vojni.

Podmornica prinaša zgodbo o vojni in o možeh na nemški strani. V središču so mladeniči, skoraj še fantje, lačni pustolovščin, ki jih je zapeljala nacistična propaganda, in očarani nad možnostmi vojne tehnologije. Večina neizkušenih mornarjev kmalu spozna vojne grozote, osamljenost in obup.