Svet 23.2.2018 5:00

Sade posnela prvo pesem po osmih letih

London, 23. februarja - Britanska pevka nigerijskega rodu Sade je posnela pesem za film A Wrinkle in Time režiserke Ave DuVernay. Pesem z naslovom Flower of the Universe je prva nova pesem od pevkinega zadnjega studijskega albuma z naslovom Soldier of Love iz leta 2010. Izid filma A Wrinkle in Time je napovedan za 9. marec.

Kot je poročal The Guardian, je režiserka na Twitterju zapisala: "Nisem si mislila, da bo pristala, a sem jo vseeno povabila. Bila je ljubezniva in pripravljena sodelovati. Boginja. Skupaj sva začeli potovanje, ki ga ne bom nikoli pozabila".

Originalno filmsko glasbo je napisal iransko nemški skladatelj Ramin Djawadi, najbolj znan po glasbi za Igro prestolov. V film, ki je nastal po istoimenskem romanu ameriške pisateljice Madeleine L'Engle, pa je vključena tudi glasba ustvarjalcev, kot sta DJ Khaled in Demi Lovato, Sia, Kehlani in varovanca Beyonce Chloe x Halle.

Danes 59-letna Sade se je rodila v Nigeriji kot hči Nigerijca in Britanke. V Londonu je študirala modno oblikovanje ter delala kot fotomodel. Leta 1980 se je začela njena pevska kariera. Dve leti je pela v skupini Pride, ki jo je nato leta 1983 zapustila. S kitaristom in saksofonistom skupine Pride sta ustanovila skupino, v kateri so bili še klaviaturist Andrew Hale, basist Paul Denman in bobnar Paul Anthony Cook.

Od sredine 80. let minulega stoletja je s svojo glasbo s prvinami soula in jazza požela velike uspehe. Leta 1994 je za pesem No ordinary love prejela grammyja. Nato je naredila nekajletni premor ter se posvetila hčeri. Leta 2000 je izdala studijski album Lovers Rock ter leta 2001 odšla na turnejo po ZDA. Njen zadnji, šesti studijski album, je iz leta 2010.

V filmu A Wrinkle in Time so med drugim zaigrali Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling in Gugu Mbatha-Raw. Da bo film režirala Ava DuVernay, je postalo znano februarja 2016.