Slovenija 16.3.2018 0:30

Začenja se Pripovedovalski festival s prepletom tradicije in osebnih zgodb

Ljubljana, 16. marca - V Klubu Cankarjevega doma (CD) se bo zvečer začel Pripovedovalski festival, ki bo v svoji 21. izdaji v nekoliko spremenjeni podobi prepletal tradicijo - pravljice, folkloro, mite - z osebnimi zgodbami. Na različnih prizoriščih po Ljubljani in tudi v Mariboru bo do 24. marca med drugim ponudil več pripovedovalskih dogodkov, tudi dveh tujih gostov.

Ljubljana, Cankarjev dom. Plakat z najavo 21. Pripovedovalskega festivala, ki bo potekal med 16. in 24. marcem. Foto: Sabina Lavrič/STA

Ljubljana, Cankarjev dom.
Plakat z najavo 21. Pripovedovalskega festivala, ki bo potekal med 16. in 24. marcem.
Foto: Sabina Lavrič/STA

Na uvodnem večeru Odpiramo! bodo nastopili nekateri glavni akterji pripovedovalskih dogodkov, ki bodo sledili v festivalskem tednu. Da bi obiskovalcem namignili, kaj jih čaka, bo vsak povedal eno zgodbo. Na odru se bodo zvrstili iranski pripovedovalec Sahand Sahebdivani, slovenski pripovedovalci Anja Štefan, Katja Preša, Boštjan Napotnik, Rok Kušlan in Katarina Nahtigal ter glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin.

Iranski pripovedovalec z Nizozemske Sahand Sahebdivani je eden od dveh letošnjih tujih pripovedovalskih gostov, ki bo v soboto v Klubu CD poslušalce popeljal na Balkansko odisejo. Druga gostja je norveška pripovedovalka iz Nemčije Ragnhild A. Morch, ki v Slovenijo prihaja z delavnico pripovedovanja resničnih zgodb in pripovedovalskim dogodkom Horizont. S slednjim bo obiskala tudi Maribor.

Med izpostavljenimi dogodki festivala, ki sta ga oblikovali Špela Frlic in Alenka Veler, sta še niz predavanj Rokovanje s tradicijo in sklepni večer resničnih zgodb Želo. Festival dopolnjujejo bogat otroški program in spremljevalni dogodki.