Slovenija 25.3.2018 9:00

Kinodvor z izbranimi filmi aprila in maja v Centru Zalog

Ljubljana, 25. marca - Mestni kino Kinodvor bo aprila in maja gostoval v dvorani novega Centra Zalog. V popoldanskih urah bo z izbranim Kinobalonovim programom nagovarjal družine in otroke, v večernih urah pa bodo na sporedu najbolj aktualni filmi iz raznovrstnega programa, ki ga ponuja na Kolodvorski. Gledalci bodo izbirali med petimi nominiranci in dobitniki oskarjev.

Ljubljana. Kinodvor, kino dvorana. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kinodvor, kino dvorana.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Večerni filmski program bo 8. aprila uvedel zmagovalec letošnjih oskarjev, fantastična ljubezenska zgodba Oblika vode Guillerma del Tora. Nato bodo 14., 28. in 29. aprila ter 5. maja sledili filmi Pokliči me po svojem imenu Luce Guadagnina, Lady Bird Grete Gerwig, Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost Dorote Kobiela in Hugha Welchmana ter Ljubezen na prvo bolezen Michaela Showalterja. Spomladansko gostovanje v Centru Zalog bo 6. maja sklenilo predvajanje večkrat nagrajenega slovenskega dokumentarca Družina v režiji Roka Bička, so sporočili iz Kinodvora.

Družinam in otrokom pa so, kot je razvidno iz programa, med drugim namenili Medvedka Paddingtona 2 Paula Kinga, Fergija: Zabava na podeželju Pedra Hamdahla Naessa in Petra Zajca Willa Glucka.

V Centru Zalog bo Kinodvor predvajal filme v letu, ko beleži desetletnico delovanja. Kot so še zapisali, je obletnica v Ljubljani sprožila val zanimanja za doživetje filmske izkušnje v kinu, ki se vsako leto povečuje: "Gostovanje v Centru Zalog je tako odlična priložnost, da se s filmi sreča še večji krog gledalcev onkraj ožjega mestnega središča. V pričakovanju novega mestnega kina z več dvoranami je gostovanje tudi priložnost za Kinodvor, da svoji publiki omogoči ogled filmov, ki zaradi omejitve na eno dvorano mestnega kina prehitro zapustijo veliko platno."

Kinodvori filmi bodo v zaloškem centru na ogled v dvorani za prireditve s 144 sedeži v prvem nadstropju. Cena vstopnic bo znašala 4,5 evra oziroma štiri evre za Kinobalonov program. Prodajati jih bodo začeli pol ure pred prvo predstavo pri blagajni pred dvorano, v parkirni hiši centra pa bo mogoče brezplačno parkirati.

Pobudo za gostovanje mestnega kina v Zalogu je dala Mestna občina Ljubljana. Pri tem sodelujeta še Četrtna skupnost Polje in Mestna knjižnica Ljubljana.