Svet 1.4.2018 5:00

Metropolitanska opera bo izvedla opero za malčke

New York, 1. aprila - Metropolitanska opera v New Yorku cilja na najmlajše občinstvo. Pripravlja namreč opero za malčke, da bi ugotovila, kako se odzivajo na glasbo in petje. Štiridesetminutna predstava, poimenovana BambinO, bo na sporedu od 30. aprila do 5. maja. Premierno so jo izvedli lani v angleškem Manchestru, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

New York, Metropolitanska opera. V New Yorku pripravljajo opero BambinO za malčke, da bi ugotovili, kako se dojenčki odzivajo na glasbo in petje. Foto: HINA/STA

New York, Metropolitanska opera.
V New Yorku pripravljajo opero BambinO za malčke, da bi ugotovili, kako se dojenčki odzivajo na glasbo in petje.
Foto: HINA/STA

Delo je napisal mlad škotski skladatelj Lliam Paterson, izvajal pa ga bo ansambel štirih mladih umetnikov. Predstava je namenjena izključno malčkom od šestih do 18 mesecev starosti ter njihovim spremljevalcem. Zgodba pripoveduje o ptici in piščancu, ki se izvali iz zlatega jajca, ptica pa ga nato uči letenja.

"Met si nenehno prizadeva za vzgojo občinstva prihodnosti, zato smo se odločili začeti na samem začetku," je povedal generalni direktor operne hiše Peter Gelb in dodal, da bi to lahko bila "formativna izkušnja" za dojenčke New Yorka.

Za predstavo se je opera povezala z raziskovalci Univerze Columbia, ki bodo preučili, kako se malčki odzivajo na opero, še poroča AFP.