Slovenija 3.4.2018 13:20

Na tekmovanju mladih plesalcev OPUS 1 najboljša Filip Štepec in Monika Witkowska

Celje, 3. aprila - Na 10. mednarodnem tekmovanju mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 - Plesna miniatura 2018 sta nagrado za najboljšo predstavo v celoti vsak v svoji kategoriji prejela Filip Štepec in Monika Witkowska. Na sobotni prireditvi v SLG Celje in Plesnem forumu Celje se je zvrstilo 27 vrhunskih plesnih točk na temo Včerajšnji dnevi plešejo s teboj.

Na tekmovanje so se uvrstili mladi plesalci iz Slovenije, Češke, Rusije, Italije, Hrvaške, ZDA, Palestine, Tanzanije, Latvije, Madžarske, Francije, Nemčije, Belgije in Poljske, ki so bili razdeljeni v dve starostni kategoriji. V kategoriji B so se predstavili plesalci, rojeni med letoma 1999 in 2003 in v kategoriji C pa plesalci, rojeni med letoma 1994 in 1998.

Nastopajoče je ocenjevala komisija v sestavi Ana Štefanec Knez, Ofra Idel in Davide Sportelli.

V skupini B si je nagrado za najboljšo miniaturo in s tem 300 evrov priplesal Filip Štepec iz KD Qulenium Kranj s koreografijo Samota se mi poda glede na odtenek kože.

V starejši C skupini pa se je najbolje odrezala Monika Witkovska iz Poljske, ki si je prislužila nagrado za najboljšo miniaturo in s tem 800 evrov, žirijo pa je prepričala s koreografijo Fur Roman.

Prireditev sta organizirala Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Območna izpostava JSKD Celje.