Slovenija 10.4.2018 8:00

Dokumentarec Playing Men Matjaža Ivanišina premierno v Kinodvoru

Ljubljana, 10. aprila - V Kinodvoru bo drevi slovenska premiera celovečernega dokumentarnega filma Playing Man Matjaža Ivanišina. Zgodba filma sledi snemanju dokumentarnega filma o moških in igri. Režiser zapade v ustvarjalno krizo, nato začne okolico doživljati kot del igre. Spomini iz otroštva in podobe iz nedokončanega projekta se pomešajo v odo o absurdnosti.

Ljubljana. Kinodvor, dvorana. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kinodvor, dvorana.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Projekciji filma bo sledil pogovor s filmsko ekipo, so sporočili s Slovenskega filmskega centra, ki v skupni pobudi s Cankarjevim domom in mestnim kinom Kinodvor od lanske jeseni prireja premiere, namenjene promociji in večji dostopnosti slovenskega filma.

Film Playing Men je prejel več mednarodnih nagrad, doma pa vesno za najboljši dokumentarni film na Festivalu slovenskega filma.

Ivanišin je javnosti znan tudi po filmih Moje male ljubice (2006), Karpopotnik (2013), ki ga je uspešno predstavil na pomembnih festivalih: leta 2014 premierno v Rotterdamu, potem na festivalu Tribeca v New Yorku, sledile so Hiške (2015) in Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba (2017), ki po novembrski premieri prihaja na redni spored Kinodvora 16. aprila.