Slovenija 18.4.2018 9:59

Priznana francoska glasbenica Camille bo v CD predstavlja album Oui

Ljubljana, 18. aprila - V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bo nocoj po desetletju prizadevanj nastopila Camille, ena zanimivejših in koncertno atraktivnejših izvajalk Francije. V Ljubljani bo predstavila svoj najnovejši projekt Oui, v katerega je slikovito vpletla tudi izbor najboljših prejšnjih pesmi. V CD napovedujejo "enkraten glasbeni performans".

Camille Dalmais, ki je znana tudi po sodelovanju z zasedbo Nouvelle Vague in Ratatouille, je svoj zadnji studijski izdelek Oui posnela v avignonskem samostanu La Chartreuse iz 14. stoletja, preurejenem v rezidenčno umetniško središče. Na albumu ponuja Camille ljudske napeve, hvalnice, balade, pop skladbe, uspavanke in a cappella petje.

"Zgodba albuma se izrašča iz misterija bobnov", v diskantu in harmoniji ter barvi mojega glasu," je o albumu povedala pevka. S svojim glasom, instrumentom z osupljivim razponom in neverjetno intenzivnostjo, Camille poustvari vse vokalne parte na albumu Oui. "Vsi glasovi pripovedujejo zgodbo in jaz poosebljam vse glasove," je dejala pevka, ki nastopa bosonoga, zato da čuti vse vibracije, ki gredo skozi njeno telo.

Camille si je s svojimi nastopi pridobila odličen sloves - tako z razprodanimi koncerti in umetniškimi happeningi od Pariza do Londona in Sydneyja kot tudi minimalističnimi nastopi v kapelah pokrajine Beaujolais. Pesmi poje v francoščini in angleščini in je nedavno prejela nagrado za najboljši glasbeni nastop leta 2017 v Franciji.