Svet 21.4.2018 6:00

Posneli bodo biografski film o Eltonu Johnu

London, 21. aprila - Družba Paramount je napovedala, da bo podprla film z naslovom Rocketman, biografijo o britanskem pevcu Eltonu Johnu. Pevca bo upodobil Taron Egerton, ki se ga gledalci spominjajo tudi iz športnega, biografskega filma Orel Eddie o komičnem smučarskemu skakalcu. S snemanjem naj bi začeli to poletje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ljubljana. Glasbenik Elton John. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Glasbenik Elton John.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Film o razvpitem pevcu Eltonu Johnu bo režiral Dexter Fletcher, ki je pred tem prevzel tudi režijo za še en biografski film, o Freddieju Mercuryju. Elton John je bil eden prvih velikih zvezdnikov, ki je v 80. letih odkrito spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti.

Angleški pevec, tekstopisec, skladatelj in pianist Elton John, ki se je rodil leta 1947, je v svoji večdesetletni karieri nanizal številne uspešnice, med drugimi Don't Let The Sun Go Down On Me, Candle in the Wind, Sorry Seems To Be The Hardest Word in Crocodile Rock.

Elton John je napovedal tudi zadnjo veliko turnejo, ki jo bo začel 8. septembra in jo predvidoma sklenil v letu 2021. Turneja naj bi obsegala 300 koncertov na petih kontinentih.

Leta 2011 je prvič in zadnjič doslej nastopil v ljubljanski areni Stožice in navdušil občinstvo.