Slovenija 10.5.2018 10:03

Na Malem odru LGL premiera predstave Zajčkova hišica

Ljubljana, 10. maja - Na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL) bo drevi premiera predstave Zajčkova hišica v režiji Martine Maurič Lazar. Anja Štefan v Zajčkovi hišici na svoj pravljični način duhovito razkrije, da je v nesreči največja sreča, če ti kdo priskoči na pomoč. Lutke pa bodo zaživele v barviti podobi Hane Stupica.

Ljubljana. Lutkovno gledališče. Foto: Domen Grögl/STA

Ljubljana.
Lutkovno gledališče.
Foto: Domen Grögl/STA

Zajčkova hišica je zgodba o tem, kako se lahko vsak od nas kdaj znajde v stiski in brez strehe nad glavo, in o tem, kako lepo in pomembno je, da si takrat pomagamo. Žaba, veverica, jazbec in medved v zgodbi pomagajo zajčku, ki izgubi svoj dom. S svojo naklonjenostjo, veseljem, odločnostjo in dobrodušnostjo mu odženejo črne misli in skupaj z njim postavijo novo hišico.

Lisica pa se medtem skriva za grmovjem. Pomagati se ji ne ljubi, ker je fina gospa, je pa vseeno najprej radovedna in nato zavistna. Tudi sama bi imela novo hišico. Zakaj so jo zgradili zajcu in ne njej? Kako bi jo lahko dobila? Morda z zvijačo? Lisica je bistra in se domisli hudo nenavadne poti. A k sreči tudi tisti okoli nje niso čisto neumni. V svoji goljufiji ostane sama in nazadnje ji ne ostane drugega, kot da odkida blato, s katerim si je postlala, so vsebino predstave povzeli v LGL.

V predstavi, ki je namenjena otrokom od tretjega leta starosti, bodo gledalci videli, kako si živali pomagajo s pesmijo, prijateljstvom in z nasmehom. Kot so zapisali v LGL, na vse to ljudje večkrat pozabimo, zato je prav, da nas o lahkotnosti in preprostosti življenja vsakič znova poučijo razigrane in domiselne živali.

Dramaturginja je Jera Ivanc, avtor glasbe Milko Lazar, lektorica Metka Damjan. Igrajo Voranc Boh, Iztok Lužar, Zala Ana Štiglic in Ajda Toman.