Slovenija 24.5.2018 0:30

Z dogodki v Piranu in Ljubljani začetek Druge godbe

Ljubljana, 24. maja - Z dogodki v Piranu in Ljubljani se danes začenja 34. mednarodni festival Druga godba. Do sobote bo ponudil pester program in v Ljubljani nekatera nova prizorišča. Adut organizatorjev je po besedah Bogdana Benigarja duo Ibeyi, ki bo v petek nastopil v ljubljanskem Kinu Šiška.

Ljubljana, Cankarjev dom. Plakat festivala Druga godba. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana, Cankarjev dom.
Plakat festivala Druga godba.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Dogajanje v Piranu, kamor bo festival letos segel drugo leto zapored, bo uvedla okrogla miza z naslovom South By Southwest v Mediadomu. Kot je na nedavni novinarski konferenci povedal Benigar, bodo ob tej priložnosti predstavili možnosti sodelovanja med profesionalci, ki se ukvarjajo z organizacijo festivalov in koncertov, vključno z akcijami, ki bi omogočale izmenjavo glasbenikov na poti Bratislava - Dunaj - Ljubljana - Trst - Piran.

Na Tartinijevem trgu bo nastopila zasedba Ljubojna, v starem skladišču soli Monfort pa zasedbi Alsarah & The Nubatones in Dirtmusic. V Ljubljani bo drevi v Pritličju nastopil skladatelj in kitarist Patrick Higgins.

Petkov program, ki je že tradicionalno najmočnejši festivalski dan, bo potekal na treh ljubljanskih lokacijah. Novo prizorišče je Švicarija v ljubljanskem Tivoliju, tu pa sta še Kino Šiška in AKC Metelkova mesto, kjer bo letos program potekal le v dveh klubih - Gala hala in Channel Zero.

V soboto se bo program že dopoldne začel na Vodnikovi domačiji v Šiški s programom za otroke, predavanjem in performansom, pa vse do koncerta na vrtu Vodnikove domačije, del programa bo potekal v Kinu Šiška, kjer bo med drugim nastopil James Holden.

Festival organizira zavod Druga godba Ljubljana s koproducentoma CUK Kino Šiška in Cankarjevim domom.