Slovenija 1.6.2018 12:09

V Novi Gorici se začenja festival Mesto knjige

Nova Gorica, 1. junija - S pogovorom s pisateljico judovsko-palestinskih korenin Widad Tamimi se bo ob 20. uri v središču Nove Gorice začel knjižni festival Mesto knjige. Organizatorji tudi letos vabijo na sprehode, pogovore, delavnice, predstavitve knjižnih novosti, razstave in koncerte, ki bodo gradili edinstveno knjižno mesto na Bevkovem trgu vse do 8. junija.

Večer bodo nadaljevali s pripovedovalsko-glasbenim dogodkom Mesto, morje, gozd. Z ljudskimi in avtorskimi pripovedkami ob glasbeni spremljavi bodo pripovedovalke Špela Frlic, Tjaša Koprivec in Anja Novak pričarale pravljično vzdušje, ki ga bo nadgradil koncertni dogodek. V Novi Gorici se bo prvič ustavil imaginarni folk trio Širom.

Dogodki se bodo vrstili tudi v soboto in ponedeljek. V torek bodo na Bevkovem trgu ob 12. uri odprli tudi knjižni sejem Mesta knjige. Več kot 20 založb bo predstavilo knjižne novosti in obiskovalcem ponudilo knjige po sejemskih cenah.

Knjižni festival Mesto knjige že tretje leto zapored v središče Nove Gorice postavlja knjigo. Po prvih dveh festivalskih edicijah, ki sta potekali na temo meje in mesta, se bodo ob 100. obletnici konca velike vojne podali v raziskovanje velikih zgodb o vojni in miru, je na torkovi novinarski konferenci napovedal organizator sejma iz Društva humanistov Goriške Blaž Kosovel.

V osmih dneh pripravljajo več kot 20 dogodkov, obiskovalcem pa bo na voljo več kot 1000 knjig in v njih zapisanih zgodb. Glasbeni program letos Društvo humanistov Goriške pripravlja v sodelovanju s Kvantavtorskimi večeri KUD Morgan.