Slovenija 14.6.2018 5:00

Začenja se jubilejni Primorski poletni festival

Opčine, 14. junija - Z uprizoritvijo predstave Trio Gašperja Tiča in v produkciji Gledališča Koper se bo drevi v Trebčah na tržaškem Krasu začel jubilejni, 25. Primorski poletni festival. Festival, ki bo ponovno povezal vse obalne občine in tudi zamejstvo, letos nosi naslov Praznujemo.

Festival bodo tako "praznovali" Na Titovem trgu 26. junija s predstavo Vertikalni ples, dan kasneje v Piranu z muzikalom Vročica sobotne noči. V Ankaranu bodo praznovali 1. julija z monopredstavo Bužec on, bušca jaz Marjana Tomšiča v izvedbi Saše Pavček, ki bo predstavljala praznik tudi v Izoli 6. julija.

Festival, ki se bo zaključil 8. julija, zajema različne sklope. Pod "festivalskimi zvezdami" bodo predstavili pretekle uspešnice PPF in Gledališča Koper, med katerimi so predstave Trio Gašperja Tiča, že omenjeni Bužec on, bušča jaz in Barufe Carla Goldonija.

V sklopu "luči velemesta" bodo priredili plesni nastop Vertikalni ples, muzikal Vročica sobotne noči v izvedbi mestnega gledališča iz češkega Brna ter festivalsko premiero Kraljica mati Manlia Santanellija in v režiji Damirja Zlatarja Freya.

V sklopu "gledališče" bodo poleg koprskega gledališča gostovala še gledališča iz Banja Luke, Zadra, Novega Sada, italijanskega Vareseja ter Slovensko stalno gledališče iz Trsta.

Med zanimivimi prizorišči bo tudi Sveta jama pri Socerbu, kamor bodo umestili predstavo Jamski človek in projekcijo prvega italijanskega celovečernega filma Pekel, priredbe prvega speva Dantejeve Božanske komedije.

Poleg gledaliških predstav se obeta tudi bogat glasbeni program in program uličnega gledališča.