Svet 21.6.2018 5:00

Na Broadwayu leta 2020 muzikal na glasbo Michaela Jacksona

New York, 21. junija - Na Broadwayu bodo leta 2020 uprizorili muzikal na glasbo Michaela Jacksona, ki bo vključeval uspešnice, kot so Thriller, Man in the Mirror, The Way You Make Me Feel, Billy Jean ter Beat It. Libreto piše dvakratna Pulitzerjeva nagrajenka na področju dramatike Lynn Nottage, koreografiral pa ga bo Christopher Wheeldon, navaja The Guardian.

Nemčija, Berlin. Pop legenda Michael Jackson. Foto: Xinhua/STA Arhiv: Xinhua/STA

Nemčija, Berlin.
Pop legenda Michael Jackson.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

Broadwayski muzikal ni prva odrska produkcija, povezana s pokojnim kraljem popa. Cirque du Soleil so namreč že pripravili šova Michael Jackson One, ki si ga je mogoče ogledati v Las Vegasu, ter Michael Jackson: The Immortal World Tour. Na londonskem West Endu izvajajo muzikal Thriller Live.

Glasbenikovo življenje je bilo prav tako že predstavljeno na filmu, denimo z dokumentarcema Michael Jackson's This is It v režiji Kennyja Ortege ter Michael Jackson's Journey From Motown to Off the Wall, v katerem je Spike Lee natančno predstavil glasbeno evolucijo legende popa.

Jacksonovi dediči so nedavno vložili tožbo zaradi kršenja avtorskih pravic proti družbi Walt Disney in televizijski mreži ABC zaradi dokumentarca The Last Days of Michael Jackson. Pevčevi bližnji so film označili za "surov in neavtoriziran poskus zlorabe življenja, glasbe in pojave Michaela Jacksona".

Jackson, rojen 29. avgusta 1958, je zaradi prekomernega odmerka anestetika propofil umrl 25. junija 2009. Anestetik mu je za premagovanje nespečnosti predpisal osebni zdravnik Conrad Murray, ki je bil leta 2011 obsojen na štiri leta zapora za nenaklepni uboj zvezdnika. Zaradi vzornega vedenja so ga iz zapora izpustili oktobra 2013.