Slovenija 12.7.2018 9:39

V Novem mestu začetek poletnih večerov

Novo mesto, 12. julija - Na gradu Grm v Novem mestu se bodo drevi ob 21. uri začeli Novomeški poletni večeri, ki jih pripravlja tamkajšnja založba Goga. Začeli jih bodo z nastopom novomeškega mešanega pevskega zbora Pomlad, ki bo nastopil s popevkami in v spremljavi glasbenikov. Novomeške poletne večere bodo z zabavo ob rojstnem dnevu omenjene založbe končali 23. avgusta.

Po podatkih založbe bodo prireditve Novomeških poletnih večerov zaradi prenove novomeškega Glavnega trga letos izjemoma pripravili v atriju gradu Grm. Kot navadno bodo gostili "mojstrice in mojstre besede, ljudi, ki so vrhunski na svojih področjih, ki so artikulirani eruditi in ozaveščeni posamezniki", so poudarili.

Pripravili bodo pogovorne večere in glasbene nastope. Novost novomeških poletnih večerov bo "festivalski hišni bend", ki ga bo vodila mlada novomeška jazzovska pevka Ana Čop. Obisk na dogodke je brezplačen.

V nadaljevanju Novomeških poletnih večerov bodo julija pripravili predstavo za otroke Pesnik išče pero v zasnovi Cvetke Bevc, ki bo nastopila ob Andražu Poliču. Sledila bosta še pogovor Ksenije Horvat s Svetlano Slapšak z naslovom Dve izjemni ženski o ženskah in pogovorni večer o Kataloniji z Milanom Kučanom, Bojanom Brezigarjem in moderatorjem Lukom Lisjakom Gabrijelčičem.

Avgusta bodo nadaljevali z večerom z Mileno Zupančič in s Tadejem Golobom, večerom z Jelko Ciglenečki in Vinkom Möderndorferjem, nastopom Rudija Bučarja ter Istrabenda, Jedrt Jež Furlan se bo pogovarjala z Mirtom Komelom in Goranom Savićem. Pripravili bodo še dobrodelno dražbo knjig in zabavo ob rojstnem dnevu založbe.

Prireditve bodo pripravili ob četrtkih in enkrat mesečno tudi v soboto.