Svet 15.7.2018 6:00

Steve McQueen bo z novim filmom odprl filmski festival v Londonu

London, 15. julija - Režiser Steve McQueen bo z novim filmom Widows odprl letošnji filmski festival v Londonu. Njegov prvi celovečerec po letu 2012, ko je za dramo 12 let suženj prejel oskarja za najboljši film, je priredba britanske TV serije iz 80. let o skupini žensk, ki po umoru svoji mož začnejo ropati. Festival bo potekal od 10. do 21. oktobra.

ZDA, Los Angeles. Režiser Steve McQueen. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Režiser Steve McQueen.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

McQueen, znan tudi po filmih Sramota in Lakota, je svoj najnovejši celovečerec postavil v Chicago, kjer štiri ženske, ki nimajo ničesar skupnega razen dolgov, ki so jim jih zapustili možje s svojimi kriminalnimi dejanji, vzamejo usodo v svoje roke. Dokončal ga je letos, v njem pa sta zaigrali zvezdniki Viola Davis, Michelle Rodriguez, Liam Neeson in Colin Farrell. Podprla sta ga producenta filma Kraljev govor Iain Canning in Emile Sherman.

Na londonskem filmskem festivalu bo doživel mednarodno premiero, kar po poročanju britanskega Guardiana pomeni, da ga bodo na začetku jesenske festivalske sezone najverjetneje prikazali na festivalih v Severni Ameriki, kot sta Telluride in Toronto.