Svet 1.10.2018 5:30

Film Moški in ženska iz 60. let bo dobil novo nadaljevanje

Berlin, 1. oktobra - Francoski režiser Claude Lelouch bo več kot pol stoletja po filmu Moški in ženska posnel novo nadaljevanje filmske klasike iz 60. let minulega stoletja. Tudi tokrat bosta pred kamero stopila glavna igralca iz filma iz leta 1966 Anouk Aimee in Jean-Louis Trintignant.

Film bodo po pisanju spletnega portala Spiegel v kratkem začeli snemati v Normandiji, v kinematografe naj bi prišel prihodnje leto.

Prvi film pripoveduje o ženski in moškem sredi tridesetih let, ki ovdovita. Zgodba, povedana v elegičnem tonu, zasleduje vprašanje, kako in če je ljubezen sploh mogoča potem, ko se je enkrat že nesrečno končala.

Lelouch je za film prejel zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu in dva oskarja - za najboljši tujejezični film in scenarij. V spomin mnogih pa se je zapisala tudi naslovna glasba za film, ki jo je napisal Francis Lai in ki je danes ena najbolj slavnih v zgodovini sedme umetnosti.

Lelouch je sicer že leta 1985 posnel nadaljevanje filma z naslovom Moški in ženska, 20 let pozneje - tudi v njem sta glavni vlogi prevzela Anouk Aimee in Trintignant, ki sta danes stara 86 in 87 let.