Slovenija 3.10.2018 10:06

Slovenija pripravljena na knjižni sejem v Frankfurtu

Ljubljana, 3. oktobra - V Frankfurtu bo med 10. in 14. oktobrom potekal 70. mednarodni knjižni sejem, na katerem bo Javna agencija za knjigo RS (Jak) po februarskem podpisu pogodbe Slovenijo letos prvič predstavila kot uradno častno gostjo sejma leta 2022.

Ljubljana. Javna agencija za knjigo RS. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Javna agencija za knjigo RS.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili z Jaka, bodo na slovenski nacionalni stojnici s svojo individualno mizo sodelovale založbe Goga, Miš, Pivec, Sanje in Sodobnost International, na sejmu pa bosta imeli svoji stojnici tudi Mladinska knjiga in Beletrina.

V sredo, 10. oktobra, ob 13. uri, bo na slovenski stojnici tradicionalni sprejem za mednarodne partnerje, ki se ga bodo udeležili tudi slovenski gosti, vključno z ministrom za kulturo Dejanom Prešičkom. Minister si bo v spremstvu veleposlanika v Berlinu Franca Buta in drugih članov uradne delegacije v sredo tudi uradno ogledal sejem ter se srečal z direktorjem sejma Jürgenom Boosom. Na predvečer sejma pa se bo delegacija udeležila uradnega slavnostnega odprtja sejma in paviljona letošnje častne gostje frankfurtskega knjižnega sejma - Gruzije.

Na sejmišču in v mestu se bo zvrstilo deset dogodkov s slovenskimi avtoricami in avtorji, ki jih Jak organizira v sodelovanju z mednarodnimi partnerji.

Na največji mednarodni knjižni sejem na svetu prihajajo Anja Golob, katere nemški prevod pesniške zbirke Didaskalije v dihanju bo v tem mesecu izšel pri založbi Edition Korrespondenzen, Goran Vojnović, katerega nemški prevod romana Figa bo oktobra izšel pri založbi Folio, Slavoj Žižek, ki bo gost sejemskega programa Modra zofa, ter Ivana Djilas, Lučka Kajfež Bogataj, Stanka Hrastelj, Vinko Möderndorfer in avtor vinske monografije Slovenija, vinska dežela, Robert Gorjak.