Slovenija 21.10.2018 10:15

V Stari mestni elektrarni premiera plesne predstave Andreje Podrzavnik Kar ostane

Ljubljana, 21. oktobra - V Stari mestni elektrarni bo ob 20. uri premiera plesne predstave Andreje Podrzavnik Kar ostane. Koreografinja se po več galerijskih uprizoritvah s soustvarjalci vrača na gledališki oder. V prostor vstopajo skozi uprizoritev, ki se materalizira v poetiki situacij, ki jih soustvarjalci gradijo z gibom, zvokom, svetlobo in poezijo.

Ljubljana. Stara mestna elektrarna. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Stara mestna elektrarna.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

S tem vzpostavljajo paralelne prostore, ki skupaj ustvarjajo sozvočja, ki odzvanjajo v potencialne naracije, piše na spletni strani zavoda Bunker.

Že pred letom dni so v javni predstavitvi z naslovom Nastajanje izvajali različno dolge kompozicije in jih modulirali kot premikajoče slike v razponu treh ur. Publicistka Alja Lobnik je takrat zapisala: "Vstopila sem v ta heterotopični prostor, ki je prelomil z dnevno norišnico. Tako, za oddih. Upognil je čas in na peclje postavil čutila."

Ob Andreji Podrzavnik v predstavi sodelujeta Anja Bornšek in Henry Montes. Za glasbo je poskrbel Christopher Benstead, lučno oblikovanje ima na skrbi Jaka Šimenc.

Projekt je nastal v produkciji Federacije.