Svet 21.11.2018 5:30

Muzikal Moulin Rouge! od junija na Broadwayu

New York, 21. novembra - Odrska različica uspešnega filmskega muzikala iz leta 2001 Moulin Rouge! bo poleti zaživela na Broadwayu. Muzikal z besedilom Johna Logana v režiji Alexa Timbersa, ki je premiero doživel poleti v Bostonu, bo v New Yorku na ogled od konca junija. V glavnih vlogah bodo nastopili s tonyjem nagrajeni Karen Olivo, Aaron Tveit in Danny Burstein.

ZDA, New York. Ameriško velemesto New York. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

ZDA, New York.
Ameriško velemesto New York.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kritik časnika The New York Times Ben Brantley je muzikal označil za "inteligenten, brez sramu in ekstravagantno zabaven". Po njegovem mnenju je gledališki različici uspelo prenesti senzibilnost filma v jezik oboževalcev teatra.

V muzikalu, ki je nastal v produkciji avstralske hiše Carmen Pavlovic of Global Creatures, bo zazvenela vrsta pop uspešnic, med drugim tudi najnovejše od izvajalcev, kot so Lady Gaga, Beyonce in OutKast, piše The New York Times.

Odrska postavitev muzikala temelji na filmu avstralskega režiserja Baza Luhrmanna, ki je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Cannesu leta 2001 in je v filmske blagajne po svetu prinesel 179 milijonov ameriških dolarjev. Nominiran je bil za osem oskarjev, med drugim za najboljši film, prejel pa je dva - za kostume in umetniško vodstvo.