Slovenija 25.11.2018 8:00

S triom Vaska Atanasovskega na pot nostalgije in nesrečne ljubezni

Ljubljana, 25. novembra - Sezono intimnih nedeljskih koncertov v ljubljanski Drami, imenovano Drama akustika, bodo zvečer nadaljevali mednarodno uveljavljeni umetnik Vasko Atanasovski in zvesta člana njegovega tria, kitarist Dejan Lapanja ter virtuozni bobnar Marjan Stanić. Večer nosi naslov Melem, kar je tudi ime njihovega zadnjega studijskega izdelka.

Ljubljana. Glasbenik Vasko Atanasovski. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Glasbenik Vasko Atanasovski.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Na koncertu, naslovljenem Melem, kar v prevodu pomeni zdravilo, bodo glasbeniki na sodoben način oživljali svetovne glasbene tradicije in poslušalce ob tem popeljali po poteh nostalgije, nesrečne ljubezni, neskončne ljubezni, večnega hrepenenja in strasti, so napovedali v ljubljanski Drami.

Ob lanski predstavitvi albuma Melem pa so v Cankarjevem domu med drugim zapisali, da se Atanasovski s tem projektom vrača k svojim koreninam ter da se v njegovih skladbah zrcali stara južnoslovanska duša, ki iz več kot stoletje starih pesmi plete sveže in ganljive zgodbe.

Poleg avtorskih skladb Atanasovskega bo mogoče slišati še izvirne priredbe portugalskega fada, ki sta ga v svet ponesli Amalia Rodriguez in Mariza. Glasbeniki bodo predstavili tudi sefardsko oziroma špansko tradicijo v sredozemskih deželah.

Na odru se jim bodo kot gostje pridružili vokalistka Tamara Jokić, Žiga Golob na kontrabasu ter Vaskov sin Ariel Vei Atanasovski, ki bo zaigral na violončelo.