Svet 19.12.2018 9:29

Jeff Bridges bo na zlatih globusih nagrajen za življenjsko delo

Los Angeles, 19. decembra - Ameriški igralec Jeff Bridges bo na podelitvi zlatih globusov 6. januarja prejel nagrado Cecil B. DeMill za življenjsko delo, ki jo združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu podeljuje osebnosti, ki je v svetu filma pustila neizbrisen pečat, poročajo tuje tiskovne agencije.

ZDA, Hollywood. Ameriški igralec Jeff Bridges. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Hollywood.
Ameriški igralec Jeff Bridges.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Bridges je bil v svoji karieri za zlati globus nominiran že petkrat - osvojil pa ga je samo enkrat, za vlogo odpisanega zvezdnika countryja v glasbeni drami Noro srce v režiji Scotta Cooperja. Za to vlogo je tistega leta, 2009, dobil tudi oskarja. Marsikdo si bo Bridgesa kljub temu za vselej zapomnil kot Modela v eni izmed kultnih komedij devetdesetih, Veliki Lebowski v režiji bratov Coen.

"Bridgesov genialni opus, ki se razteza skozi več žanrov, je v zadnjih šestih desetletjih pritegnil srca in ume več generacij," je v izjavo za javnost zapisal predsednik združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu Meher Tatna.

Nagrada Cecil B. DeMill je poimenovana po priznanem hollywoodskem režiserju, ki je bil vpliven tako v dobi nemega kot tudi po prihodu zvočnega filma. Med dobitniki nagrade so denimo Oprah Winfrey, George Clooney, Robert De Niro, Audrey Hepburn, Harrison Ford in Meryl Streep.