Slovenija 4.1.2019 9:09

Las Cuerdas za uvod v koncertne večere v Jazz clubu Ljubljanski grad

Ljubljana, 4. januarja - Koncertne večere v Jazz clubu Ljubljanski grad bo drevi uvedla zasedba Las Cuerdas. Zasedba črpa navdih iz zvrsti, kot so reggae, ska, rock, rap in latino v španščini. Njeni člani prihajajo iz Argentine, Kube in Slovenije. Sledil bo koncert skupine Papir 11. januarja.

Ljubljana. Glasbila, glasba, saksofon. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Glasbila, glasba, saksofon.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Zasedbo Las Cuerdas sestavljajo Lazaro Amed Hierrezuelo (vokal), Pablo Vitali (kitara), Anže Vrabec (klaviature), Jani Šepetavec (saksofon), Pavel Čebašek (bobni), Leon Slabe (trobenta ) in Uroš Zupan (bas). Zasedba deluje že več let in je nastopila že na številnih festivalih. Odlikuje jo močna pihalna sekcija, sicer pa je znana tudi po številnih sodelovanjih z drugimi glasbeniki in skupinami.

Zasedbo Papir sestavljajo Ana Bezjak (vokal), Sebastijan Duh (klaviature), Igor Bezget (kitara), Bruno Domiter (bobni) in Tadej Kampl (bas). Kot piše na spletni strani zavoda Ljubljanski grad, je ansambel "mavrica ljudi, ki so se zbrali, da bi preprosto naredili lepe pesmi - pesmi, ki bodo temu svetu nekaj pomenile in ga bodo še dolgo razveseljevale s svojimi melodijami in zgodbami".

Idejni oče skupine je dramatik in pesnik Rok Vilčnik, ki je svojo poezijo vtkal v lucidno izrisane glasbene pokrajine skladatelja Gregorja Stermeckega. Njegovim pop stvaritvam, ki se vehementno sprehajajo med vplivi jazza, soula in bluesa ter včasih prinašajo zametke čistega šansona, pa je skrojil primerno aranžersko obleko jazz pianist Sebastijan Duh.

V januarju bodo nastopili še Ratko Divjak kvartet in orkester Bend It!.

Skalno dvorana na Ljubljanskem gradu bodo zvoki jazza, soula, funka, rocka in bluesa, hiphopa ter latina polnili do konca aprila. V poletnem času bodo koncerti na vrtu hostla Celica, med oktobrom in decembrom pa znova na gradu, so še sporočili iz zavoda Ljubljanski grad.