Svet 7.1.2019 5:00

Sparksova Beležnica bo muzikal na Broadwayju

New York, 7. januarja - Zgodba iz romana Nicholasa Sparksa Beležnica, po katerem je bil posnet romantični film z Ryanom Goslingom in Rachel McAdams v glavnih vlogah, bo zaživela še na odrskih deskah na Broadwayju. Muzikal bosta producirala Kevin McCollum in Kurt Deutsch v sodelovanju s Sparksom, odrsko adaptacijo romana razvijata Bekah Brunstetter in Ingrid Michaelson.

Ljubljana. Muzikal, ženska, čevlji. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
Muzikal, ženska, čevlji.
Foto: Nebojša Tejić/STA

"Vesel sem sodelovanja z Bekah in Ingrid, da bo Beležnica zaživela še na Broadwayju. Obe sta zelo nadarjeni, zgodba pa mi je blizu," je v sporočilu za javnost, ki so ga povzeli ameriški mediji, potrdil Sparks. Novico je še prej razkrila kantavtorica Ingrid Michaelson v oddaji Today Show.

Beležnica je Sparksov prvi roman, ki se je že v prvem tednu po izidu leta 1996 uvrstil na seznam najbolj prodajanih knjig New York Timesa. Še danes zelo priljubljen ljubezenski roman pa prihaja na Broadway več kot desetletje po tistem, ko so zgodbo v filmu Nicka Cassavetesa oživili Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner in Gena Rowlands.

Osemdesetletni gospod hodi v dom za ostarele, kjer neki gospe, ki izgublja spomin, bere zapiske iz beležnice. Pripoveduje ji zgodbo o Noahu in Allie, ki se zaljubita, a njune zveze starša, zato ker je Noah iz nižjega družbenega razreda, ne odobravata. A par se na to ne ozira. Ko pa je poletja konec, se Alliejina družina preseli, njuna ljubezen pa je postavljena na preizkušnjo.