Svet 13.1.2019 5:00

Film o pevki Arethi Franklin bo režirala Liesl Tommy

Los Angeles, 13. januarja - Znana je režiserka že dalj časa načrtovanega filma o avgusta lani preminuli legendarni ameriški pevki Arethi Franklin, v katerem bo v glavni vlogi zaigrala Jennifer Hudson. Film z naslovom Respect bo režirala v Južni Afriki rojena Liesl Tommy, so sporočili iz Studiev MGM.

ZDA, Los Angeles. Portret pokojne soul pevke Arethe Franklin (1942-2018). Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Portret pokojne soul pevke Arethe Franklin (1942-2018).
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Aretha Franklin je bila njena "prva glasbena obsesija", je režiserka po pisanju nemške tiskovne agencija dpa zapisala na Twitterju.

Scenarij bo po pisanju filmskega portala Hollywod Reporter napisala Callie Khouri, ki je med drugim napisala scenarij za film Thelma in Louise (1991). Film bo sledil pevki od otroštva, ko je pela v zboru v očetovi cerkvi; njej oče je bil baptistični pridigar, pa do uspeha, ki jo je okronal za kraljico soula.

Med producenti filma je tudi glasbeni producent Harvey Mason Jr., ki je v preteklosti sodeloval tako z Aretho Franklin kot z Jennifer Hudson.

Aretha Franklin je umrla na svojem domu v Detroitu za posledicami raka na trebušni slinavki. Stara je bila 76 let. V svoji več desetletij dolgi karieri je nanizala mnoge uspešnice, kot sta Respect in (You Make Me Feel Like) A Natural Woman.

Dobitnica 18 nagrad grammy, vključno z nagrado za življenjske dosežke, je bila ena najbolje prodajanih glasbenic vseh časov in leta 1987 kot prva ženska sprejeta v Dvorano slavnih rock'n'rolla v Clevelandu. Med njenimi znanimi pesmimi so še I Say a Little Prayer, Chain of Fools in Think. Izdala je 42 studijskih albumov, nazadnje A Brand New Me.

Temnopolta pevka, ki je začela z gospelom, nato pa svojo pevsko pot razširila z rhythm and bluesom, jazzom in soulom, si je že konec 60. let prejšnjega stoletja prislužila naziv kraljica soula.