Slovenija 25.1.2019 9:17

V Žalcu se začenja 13. mednarodni festival tolkalnih skupin BUMfest

Žalec, 25. januarja - Na odru žalskega Doma II. slovenskega tabora se danes začenja 13. mednarodni festival tolkalnih skupin BUMfest, na katerem bodo nastopile skupine iz ZDA, Avstrije in Slovenije. Poleg dveh večernih koncertov organizatorja festivala napovedujeta še otroško matinejo, ob festivalu, ki bo potekal do nedelje, pa bodo potekale tudi brezplačne delavnice.

Žalec. Mednarodni festival tolkalnih skupin BUMfest. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Žalec.
Mednarodni festival tolkalnih skupin BUMfest.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Iz ZDA v Žalec letos prihaja duo Dan Moore in Mat Britain, ki bo poslušalce, kot piše na spletni strani festivala, s prijetno in lahkotno glasbo popeljal daleč stran, v tople kraje. Izjemno zabavna glasbenika občinstvo takoj pridobita na svojo stran.

Skupina Studio Percussion Graz iz Avstrije je na BUMfestu že nastopila. Zasedba s 40-letno tradicijo spada med vodilne evropske tolkalne skupine. Predstavili se bodo s kratkim, a atraktivnim programom.

Slovenski tolkalni projekt - Stop, ki letos obeležuje 20 let delovanja, se bo predstavili s programom, ki jih je zaznamoval skozi leta, od strogo ritmičnih do melodijskih, od skrajno resnih, do blazno neresnih, od Bolgarije do Španije, od Slovenije do ZDA, za vsakega nekaj, piše na spletni strani festivala.

Rhythm Factory iz Slovenije bodo najmlajši na BUMfestu. "Tokrat bodo imeli veliko dela. Nekaj bodo zaigrali sami, bodo pa tudi zelo pomemben spremljevalni ansambel našim ameriškim gostom," sta zapisala organizatorja festivala.

Ambasadorki festivala sta letos dvojčici Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah.

BUMfest organizirata Slovenski tolkalni projekt - StoP in Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec.