Svet 14.3.2019 6:00

V Celovcu razstavi štirih slovenskih umetnikov

Celovec, 14. marca - V Celovcu sta na ogled razstavi, na katerih se predstavljajo štirje slovenski umetniki. V Galeriji BV razstavljata slikarja Milena Gregorčič in Žarko Vrezec, v Galeriji Generalnega konzulata RS pa slikarka Barbara Kastelec in kipar Peter Abram. Razstavi je organizirala Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU).

Ljubljana. Umetnik in scenograf Žarko Vrezec. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Umetnik in scenograf Žarko Vrezec.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Novo mesto. Razstava del slikarke Milene Gregorčič. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Novo mesto.
Razstava del slikarke Milene Gregorčič.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Milena Gregorčič se celovškemu občinstvu predstavlja s slikami na prosojni foliji, dolgimi tudi več kot deset metov, in v prostor posegajočimi akrilnimi stvaritvami iz svojega zadnjega ustvarjalnega obdobja. Žarko Vrezec pa razstavlja več kot 50 del, intimnih dnevniških zapiskov malega formata, so sporočili iz ZDSLU.

Milena Gregorčič se je rodila leta 1952 v Ljubljani. Diplomirala je na oddelku za slikarstvo na ljubljanski likovni akademiji, kjer je nadaljevala podiplomski študij na specialki za grafiko pri Marjanu Pogačniku in Zvestu Apolloniu. Svoja dela je predstavila na skoraj 70 samostojnih in na več kot 400 skupinskih razstavah doma in v tujini. Živi in dela v Ljubljani.

Žarko Vrezec se je rodil leta 1950 v Ljubljani. Po ljubljanski srednji Šoli za oblikovanje je slikarstvo študiral na ljubljanski likovni akademiji. Svoja dela je predstavil na približno 140 samostojnih in 500 skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Razstava njunih del v Galeriji BV bo na ogled do 3. aprila.

Barbara Kastelec v Celovcu razstavlja akrile na platno iz cikla Prinašalci življenja, Peter Abram pa se predstavlja z malimi plastikami v bronu.

Barbara Kastelec se je rodila leta 1976 v Kranju. Diplomirala je na ljubljanski likovni akademiji, kjer je zaključila tudi podiplomski študij. V okviru programa EU Youth for Europe je kot likovni vodja sodelovala pri mednarodnem projektu Let's realise the White Paper through Art v Vroclavu na Poljskem. Za svoje delo je prejela številne nagrade in priznanja. Živi in dela v Ljubljani.

Peter Abram se je rodil leta 1956 v Kobjeglavi na Krasu. Šolal se je na Akademiji lepih umetnosti v Benetkah in nadaljeval podiplomski študij na ljubljanski likovni akademiji. Za njim je več kot 50 samostojnih in 40 skupinskih razstav ter zbirka likovno opremljenih knjig, med katerimi je najbolj znana večkrat ponatisnjena uspešnica pisatelja Jeana Gionoja Mož, ki je sadil drevesa, ki jo je opremil z barvnimi lesorezi.

Razstava njunih del v Celovcu bo odprta do 18. junija.