Svet 18.3.2019 6:00

Tom Jones z ekskluzivnim koncertom 1. julija v Dubrovniku

Zagreb, 18. marca - Eden izmed najstarejših dejavnih britanskih glasbenikov svetovnega slovesa Tom Jones bo 1. julija nastopil v Dubrovniku, in sicer v sklopu praznovanja 70-letnice dubrovniških poletnih iger. Obeta se Jonesov ekskluzivni koncert za 1000 obiskovalcev na ploščadi pred katedralo v starem mestnem jedru, so potrdili organizatorji koncerta.

Velika Britanija, Manchester. Legendarni britanski pevec sir Tom Jones. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Velika Britanija, Manchester.
Legendarni britanski pevec sir Tom Jones.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Slavni pevec bo v Dubrovnik prispel dan pred koncertom in bo tam ostal še dan po nastopu, da bi obiskal biser Jadrana, so dejali organizatorji iz agencije Star Production. Poudarili so, da 78-letni šarmer, ki ima sloves lomilca ženskih src, ni zahteven kot nekateri njegovi mlajši kolegi. Imel je samo eno zahtevo - najmanj 25 let staro penino Dom perignon, ki jo rad zaužije pred koncertom.

Tom Jones je na glasbeni sceni že več kot 50 let, v tem času je posnel več kot 40 albumov. Zahvaljujoč uspešnicam, kot so Delilah, Kiss, I'll never fall in love again, If I only knew, She's a lady, It's not unusual ali Sexbomb ga poznajo številne generacije ljubiteljev popularne godbe.

Med dolgoletno kariero je sodeloval s številnimi glasbeniki, kot so Paul Anka, Elvis Presley, Van Morrison in Robbie Williams. Prejel je vrsto nagrad, tudi nagrado za življenjsko delo, britanska kraljica pa mu je leta 2006 podelila častni naziv vitez.

Jones je nameraval že lani nastopiti v Dubrovniku, kar je samo potrdilo interes glasbenih velikanov za koncerte v najbolj znanem hrvaškem turističnem mestu, ki je znano tudi kot filmsko prizorišče. Neuradno naj bi se za letošnji uvodni koncert ob veliki obletnici dubrovniških iger vzporedno pogajali tudi z Jonesovim mlajšim kolegom Stingom.

Jones bo v Dubrovniku nastopil dva tedna po koncertu v Ljubljani, ki je napovedan za 18. junij v Stožicah. Glasbenik je na Hrvaškem prvič nastopil leta 2011 v Zagrebu, nato je leta 2012 in 2017 nastopil tudi v puljski areni.

Organizatorji letošnjih dubrovniških poletnih iger so napovedali, da bo 1. avgusta pred katedralo nastopil tudi operni pop trio Il Volo. Dogovorili so se tudi za nastope Yuya Wanga, Iva Pogorelića, Luke Šulića ter baleta Mariinsky teatra.

Obeta se še nekaj presenečenj letošnjih dubrovniških poletnih iger, ki se bodo začele 10. julija. V 47 festivalskih dneh je pričakovati več kot 80 dramskih, glasbenih, baletnih in podobnih umetniških dogodkov.