Svet 21.3.2019 5:00

Režiserka Mateja Kokol v Mehiki s premiero predstave Svet - Moj svet

Guadalajara, 21. marca - V mehiški Guadalajari je v soboto premiero doživela avtorska predstava Svet - Moj svet (Mundo - Mi Mundo) v režiji Mateje Kokol, so poročali lokalni mediji, med njimi Cronica Jalisco. Režiserka je sporočila, da gre za projekt snovalnega gledališča, v katerem se je ustvarjalna ekipa spopadla s številnimi aktualnimi vprašanji o današnjem svetu.

Maribor. Režiserka Mateja Kokol. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Maribor.
Režiserka Mateja Kokol.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Ustvarjalci predstave želijo predvsem kritično opozoriti na aktualne teme, ki se nas osebno dotikajo. Skozi osebne zgodbe štiričlanske družine predstava sega na področja socialnih, ekoloških, družbenih, kulturoloških, etičnih, psiholoških, ekonomskih in družbenih tem, ključnih za boljše sobivanje na tem planetu, ki premore toliko raznovrstnosti. Gre tudi za iskanje odgovora na vprašanje, kakšen svet bomo prepustili našim zanamcem čez 5000 let.

Producent predstave je Teatro Zona de Accion, v sodelovanju s slovenskim in kolumbijskim ministrstvom za kulturo, v njej pa igrajo Edith Castillo, Viridiana Gomez - Pina, Giselle Signoret in Cesar Sevillia.