Svet 23.4.2019 6:00

Laibach in Borghesia junija na strehi zagrebškega Muzeja sodobne umetnosti

Zagreb, 23. aprila - Glasbeno-umetniški skupini Laibach in Borghesia bosta junija nastopili na strehi Muzeja sodobne umetnosti (MSU) v Zagrebu v sklopu prireditve Poletje v MSU. Na letošnji prireditvi bodo nastopile še mednarodna rokovska skupina The Strange, zasedbi Kries in Letu Štuke ter hip-hoperji Tram 11.

Ljubljana. Koncert skupine Laibach. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Koncert skupine Laibach.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Novo poletno sezono v MSU bo 8. junija uvedel nastop najbolj znanega hrvaškega etno art benda Kries. Teden kasneje je napovedan koncert Laibach, ki se bodo v Zagrebu ustavili v sklopu velike evropske turneje. Spektakularno zvočno-vizualno doživetje bo spremljala še odprtje razstave fotografij Laibach iz gostovanja v Severni Koreji ter film o prvem albumu skupine, napovedujejo v zagrebškem MSU.

Evropska art-dance klubska atrakcija Borghesia bo v Zagrebu nastopila 22. junija, ko na hrvaškem praznujejo dan antifašistične borbe. Sobota za tem je rezervirana za sarajevsko skupino Letu Štuke. Prvo julijsko soboto se bodo na streho MSU povzpeli The Strange, v katerem igrajo člani bandov The Walkabouts in The Bambi Molesters. Koncertne dogodke bodo sklenili 13. julija z nastopom priljubljenih zagrebških hip-hoperjev Tram 11.

Poletje v MSU je zamišljeno kot spoj glasbe, filma, literature ter vizualne in performativne umetnosti, s čemer želijo čim širšemu občinstvu približati koncept popolne umetnine - gesamtkunstwerk, so izpostavili organizatorji.

Z nakupom vstopnice za katerega od koncertov, bo možen še ogled dveh razstav, več umetniških performansov hrvaških umetnikov, najboljših celovečercev iz kino programa MSU kot tudi obisk literarnih večerov, na katerih bodo brali knjige hrvaških avtorjev vseh generacij.