Svet 22.4.2019 6:00

George Lucas bo mladim omogočil prost vstop v muzej ameriške filmske akademije

Los Angeles, 22. aprila - Ustvarjalec filmske franšize Vojna zvezd, ameriški režiser in producent George Lucas, se je umestil na seznam donatorjev Muzeja Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki ga gradijo v Los Angelesu. Z donacijo bo, kot so sporočili z akademije, mladim do 18. leta starosti omogočil prost vstop v muzej.

Singapur, Singapur. Ameriški režiser in producent George Lucas. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Singapur, Singapur.
Ameriški režiser in producent George Lucas.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Po besedah direktorja muzeja Kerryja Brougherja bo Lucasova donacija pomembno prispevala k podpori prihodnje generacije filmskih ustvarjalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Muzej Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti gradijo po načrtih italijanskega arhitekta Renza Piana. Sredstva za gradnjo v višini več kot 300 milijonov dolarjev so zbrali z donacijami. Gradnjo so podprli ustvarjalci, kot so Steven Spielberg, Tom Hanks in Barbra Streisand ter številni filmski studii in fundacije. Muzej naj bi vrata odprl še letos.

V muzeju bodo na okoli 28.000 kvadratnih metrov predstavljeni eksponati iz zbirke Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti, med drugim filmi, plakati, fotografije, snemalne knjige, rekviziti in kostumi.