Svet 4.5.2019 6:00

V Zagrebu danes odpirajo drive-in kino

Zagreb, 4. maja - Po vzoru ameriške tradicije spremljanja celovečercev iz avtomobilov so v Zagrebu sedmič zapored organizirali drive-in kino. Danes je na sporedu ameriški film Črni panter režiserja Ryana Cooglerja, v nedeljo pa hrvaški celovečerec Osmi povjerenik Ivana Salaja. Organizatorji so pripravili tudi glasbeni program in kviz.

Ljubljana. Drive-in kino. Foto: Anže Malovrh/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Drive-in kino.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Namesto običajnega spremljanja filmskih predstav v kinodvoranah, so ogled filmov iz avtomobilov tudi letos pripravili na odprtem. Vstopnine ni.

Letošnji drive-in bodo odprli z zabavnim in glasbenim DJ programom v poznih popoldanskih urah, medtem ko bodo prvi celovečerec Črni panter predvajali ob 21. uri. V nedeljo je na sporedu ena izmed hrvaških filmskih uspešnic Osmi povjerenik, ki je nastala po večkrat nagrajenemu romanu hrvaškega pisatelja Romana Baretića. Pred filmom je predviden kviz z vprašanji o filmski tematiki in splošnem znanju.

Naslednjo soboto so rezervirali za najmlajše s celovečerno risanko Neverjetni 2. Letošnji drive-in bodo sklenili v romantičnem vzdušju v nedeljo, 12. maja, s filmsko klasiko Lepotica in zver, so na Facebooku napovedali organizatorji iz hrvaške študentske zveze. Zaključni večer bodo obeležili tudi z glasbenim programom.

Organizatorji izpostavljajo, da je zagrebški drive-in kino največji v regiji. Tudi letos bodo filmske projekcije pod zvezdami na avtomobilskem poligonu v zagrebškem Cvetnem naselju pri poslopju, v katerem sta hrvaški ministrstvi za turizem ter za morje, promet in infrastrukturo.