Slovenija 27.7.2019 8:00

V Slovenj Gradcu vikend animiranih filmov

Slovenj Gradec, 27. julija - V Slovenj Gradcu se bo danes začel dvodnevni festival animiranega filma za otroke in mladostnike Zebra, ki bo uvedel mednarodni filmski festival Shots, s pričetkom 1. avgusta. Festival Zebra bo v mestnem jedru Slovenj Gradca ponudil 23 animiranih filmov iz 16 držav z vsega sveta, delavnice in pester spremljevalni program.

Slovenj Gradec. Postavitve v središču mesta, oblački, ki opozarjajo na bližajoča se festivala. Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA Arhiv STA

Slovenj Gradec.
Postavitve v središču mesta, oblački, ki opozarjajo na bližajoča se festivala.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Med izbranimi animiranimi filmi bo tudi nekaj slovenskih: dva kratka filma Kolje Sakside iz serije Koyaa Razigrani avtomobilček in Divji ležalnik, kratki film Niti, ki je nastal pod okriljem Zavoda ZVVIKS, ter kratki film Naše okolje, naša družba v produkciji Zavoda Petida.

Na sporedu bodo še animirani filmi iz Singapurja, Izraela, ZDA, Kanade, Nemčije, Velike Britanije, Tajvana, Ekvadorja, Švice, Norveške, Avstralije, Malezije, Italije, Francije in Irana, je mogoče razbrati iz festivalskega programa.

Filme bodo prikazovali brezplačno na štirih prizoriščih mestnega jedra, piše na spletni strani festivala Shots.

Zebro bo spremljalo tudi pestro obfestivalsko dogajanje z igralnico in ustvarjalnimi kotički.

Festival animiranega filma za otroke in mladostnike Zebra je del mednarodnega filmskega festivala Shots, na katerem bodo letos med 1. in 3. avgustom predstavili 22 kratkih filmov iz 14 držav.