Slovenija 5.8.2019 5:00

Na tolminskem sotočju ogrevanje pred punk-rock počitnicami 2019

Tolmin, 5. avgusta - Na tolminskem sotočju se danes s t.i. ogrevalnim dnem, ki ga bo zaznamoval nastop skupine Pulley, začenja festival, namenjen ljubiteljem punk-rocka Punk Rock Holiday 1.9. Festival, ki je že nekaj let zapored razprodan in privabi 6000 obiskovalcev, bo med večjimi imeni letos gostil skupine NOFX, DEscendents, Pennywise ter Good Riddance.

Tolmin. Festival Punk Rock Holiday 2018. Foto: Matic Stojkovič/STA Arhiv STA

Tolmin.
Festival Punk Rock Holiday 2018.
Foto: Matic Stojkovič/STA
Arhiv STA

Med punk velikani, ki jim bo do petka mogoče prisluhniti v Tolminu, bodo še skupine Sick of it All, Less Than Jake in Ignite ter glasbenik Frank Turner, ki punk prepleta s folkom. V petih festivalskih dnevih se bo na dveh odrih zvrstilo okoli 60 skupin z vsega sveta, slovenske barve bosta med drugimi branili zasedbi Golliwog in Multiball.

V osmih letih je Punk Rock Holiday po besedah organizatorjev postal eden najbolj pričakovanih dogodkov v Evropi za vse, ki so že kdaj okusili festivalsko oazo v množici festivalov.

Kampiranje v senci dreves Triglavskega narodnega parka, mediteranska klima, festivalski plaži, brez ograje med nastopajočimi in občinstvom in oder na tako imenovani Rajski plaži s pogledom na smaragdno reko je le nekaj zanimivosti, ki jih ponuja Punk Rock Holiday, piše v sporočilu za javnost.