Slovenija 6.8.2019 8:00

Na Metelkovi že 5. festival Reciklart

Ljubljana, 6. avgusta - V AKC Metelkova mesto se bo danes ob 16. uri začel 5. umetniški festival recikliranja in kulture naredi sam Reciklart. Do sobote bo v avtonomni kulturni coni potekal pester program, ki bo vključeval delavnice, koncerte, performanse, razstavi, projekcije filmov, po besedah organizatorjev pa bo poskrbljeno predvsem za dobro vzdušje in druženje.

Ljubljana, AKC Metelkova. Festival recikliranja in DIY kulture - Reciklart. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana, AKC Metelkova.
Festival recikliranja in DIY kulture - Reciklart.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Program festivala Reciklart v organizaciji KUD Mreža se začenja vsak dan ob 16. uri. Danes bo dogajanje uvedla delavnica izdelave semenskega papirja s pomočjo invazivnih rastlin, sledila ji bo delavnica izdelave unikatnih svetil. Do sobote se bo zvrstilo še več zanimivih delavnic, denimo delavnica izdelave peresnice, etuijev in nakita iz rabljenih zračnic, delavnica sitotiska in pa kolesarska popravljalnica.

Ob 20. uri bodo v Galeriji Alkatraz drevi odprli skupinsko razstavo 60%, na kateri bodo na ogled dela Brine Ivanetič, Barabare Jurkovšek, Veronike Hozjan, Mete Kastelic, Saše Nemca, Danila Milovanovića, Adrijana Praznika in Gala Košnika. Sledila bo cirkuška predstava Izruvani v izvedbi skupine UnderTree, nato performativni koncert Eve Boke Zibljer, ob 22. uri pa bo v Nočni izložbi Pešak na sporedu še odprtje razstave Maksa Briclja.

Do sobote se obeta podobno pester program, tudi v družbi poezije in pouličnih umetnikov, v glasbenem programu se bodo zvrstili Akami aprox, Salvo Sanchirico ter Nhandan Chirco Rawan z otroki, Balans in Lenhart Tapes. Na sporedu bodo še projekcije izbranih kratkih filmov s srbskega festivala Mikro FAF, odprtje novega murala ter DIY femi-kvir kabaret z naslovom Feminizem ni šala!

V soboto bo festival sklenil Reciklartov sejem oziroma garažna razprodaja, ki bo potekala od 16. pa do 23. ure, ko bo v sklopu cikla Jazz Club Mezzoforte že potekal odprti jam session. Vstop na festival in sodelovanje na njem sta brezplačna, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki, še piše v sporočilu za javnost.