Svet 29.8.2019 5:00

Viola Davis bo v nadaljevanki igrala prvo damo Michelle Obama

Washington, 29. avgusta - Dobitnica oskarja Viola Davis bo v novi televizijski nadaljevanki First Ladies (Prve dame), v kateri bodo v ospredju osebna in politična življenja prvih dam Združenih držav Amerike, postala Michelle Obama.

ZDA, Los Angeles. Ameriška igralka Viola Davis. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

ZDA, Los Angeles.
Ameriška igralka Viola Davis.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Nadaljevanka bo priskrbela vpogled v osebno in politično življenje prvih dam ZDA skozi zgodovino. Prva sezona bo predstavila Michelle Obamo, druga Eleanor Roosevelt in tretja Betty Ford. Izvršna producenta bosta Viola Davis in njen mož Julius Tennon, poroča britanski Guardian.

Scenarij je napisal romanopisec Aaron Cooley, ki je dogajanje nadaljevanke postavil v vzhodno krilo Bele hiše, kjer je pisarna prve dame in njeno osebje, in ne v zahodno krilo, kjer je predsednikova pisarna in njegovo osebje. Cooley bo razkril, koliko sprejetih odločitev, ki so vplivale na spremembe v državi, je bilo skritih pred očmi javnosti.

Viola Davis je bilo nedavno mogoče videti v trilerju Vdove režiserja Steva McQueena, prav tako pa še naprej igra v televizijski nadaljevanki Kako se izmazati z umorom. Trenutno snema nadaljevanko Ma Rainey's Black Bottom, kmalu pa se bo spopadla z novo vlogo Shirley Chisholm v Amazonovi biografiji prve ženske in prve temnopolte ženske, ki je kandidirala za predsednico Amerike.

Barack in Michelle Obama sta z Netflixom leta 2018 podpisala dogovor o produkciji dokumentarcev in nadaljevank, ki sta jih naznanila na začetku letošnjega leta. "Če se bomo v teh produkcijah vprašali o rasni problematiki, problematiki družbenih razredov, demokraciji, državljanskih pravicah in še več, verjamemo da te ne bodo le zabavale ljudi, ampak jih bodo tudi izobrazile, povezale in navdušile," je dejal Obama.