Svet 2.9.2019 6:00

Stripburger v Berlinu

Berlin, 2. septembra - Založba Stripburger bo v petek, 6. septembra, v galeriji Neurotitan gostovala z razstavo Stripburger in Print, posvečeno več kot četrt stoletja neprestane stripovske produkcije, založništva ter delovanja na domači in mednarodni stripovski sceni.

Ljubljana. Stripovska revija Stripburger. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Stripovska revija Stripburger.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Na ogled bodo dela več domačih avtorjev in avtoric, ki objavljajo pod okriljem Stripburgerja, pridružila pa se jim bo tudi množica striparskih kolegov, zbranih z vseh koncev sveta, so sporočili iz Stripburgerja.

V tednu po odprtju razstave se obetata še dva dogodka, ki bosta berlinskemu občinstvu predstavila slovensko stripovsko sceno in njeno mednarodno omreženost. V Muzeju evropskih kultur bo 12. septembra odprtje razstave neodvisnega stripa iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Madžarske in Romunije.

V Collegium Hungaricum Berlin bo nato 15. septembra celodnevni dogodek, posvečen stripovski ustvarjalnosti v organizaciji priznanega berlinskega mednarodnega literarnega festivala, v sklopu katerega bo potekal tudi pogovor s striparjem in članom uredništva Stripburgerja Davidom Krančanom.