Slovenija 6.9.2019 12:24

Objavljen razpis za nagrado knjižnega sejma za literarni prvenec

Ljubljana, 6. septembra - Društvo slovenskih pisateljev (DSP) je objavilo razpis za nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najboljši literarni prvenec, izdan v minulem letu. Podelitev nagrade bo, kot vsako leto, eden pomembnejših dogodkov Slovenskega knjižnega sejma, letos 35. po vrsti. Lani je nagrado prejela Eva Markun za delo Menažerija.

Na DSP založbe in samozaložnike pozivajo, naj na razpis prijavijo prva literarna dela avtorjev, prozo, poezijo ali drame, izdana med 10. oktobrom 2018 in 10. oktobrom 2019. Predlogom naj predložijo tri izvode knjige in jih vključno do 10. oktobra pošljejo na naslov društva, ki ima sedež na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

Podelitev nagrade Slovenskega knjižnega sejma za najboljši prvenec 2019 bo potekala v sodelovanju s 3. programom Radia Slovenija - programom ARS v neposrednem radijskem prenosu s Pisateljskega odra 35. Slovenskega knjižnega sejma, so še sporočili z DSP.

Lani je nagrado prejela Eva Markun za delo Menažerija. Mlada avtorica, ki se v prvencu Menažerija zvrstno giblje med novelo in kratko zgodbo, se je izkazala za izvrstno pripovedovalko s pretanjenim občutkom za jezik in detajl, je pisalo v utemeljitvi nagrade. Delo, ki je izšlo pri založbi JSKD, vključuje osem proznih besedil z dogajalnim prostorom med slovenskim podeželjem in Kambodžo.

Slovenski knjižni sejem bo v Cankarjevem domu potekal med 26. novembrom in 1. decembrom. V fokusu bo Evropa.