Slovenija 11.10.2019 8:00

V novo sezono jazz kluba Ljubljanski grad s posvetilom Franku Sinatri

Ljubljana, 11. oktobra - Ljubljanski grad svoje dogodke v oktobru začenja z glasbo. Po tridnevnem festivalu Grajska muzika, ki je bil minuli konec tedna, bo danes odprl še novo, tretjo sezono jazzovskega kluba. Program je pripravil umetniški vodja Igor Leonardi. Kot prvi bo nastopil Blaž Vrbič z Big Bandom Grosuplje in posvetilom Franku Sinatri z njegovimi uspešnicami.

Ljubljana. Glasbila, glasba, saksofon. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Glasbila, glasba, saksofon.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"Svojevrsten prostor Skalne dvorane bodo ponovno polnili zvoki jazza, soula, rocka, bluesa, hip hopa, ritma in bluesa ter balkanskega pop fusiona," so zapisali na Ljubljanskem gradu pred začetkom nove sezone.

V nadaljevanju bodo nastopili ZZ International Quartet kitarista Ratka Zjace, ki v svoj izraz vključuje jazz, sodobno klasiko, svetovno glasbo in prosto improvizacijo, Uroš Perić z The Bluenote Quartet, na katerega so vplivali legendarni glasbeniki, kot so Ray Charles, Nat King Cole, Gene Harris, Quincy Jones in drugi, ter zasedba Joker Out, katere žanr so označili za shagadelic rock'n'roll.

Sledili bodo Maja Založnik s skupino Moonshine, ki bo predstavila avtorske skladbe z nove plošče Pieces, saksofonist Jani Šepetavec, ki bo "na recitalu z bluesom" predstavil lastne kompozicije, zasnovane na sodobnem bluesu v kombinaciji s shuffle, funk in afro-beat ritmom, ter Samuel Lucas z The Groove Station, ki bo prav tako predstavil nov album Sebe dajem, mešanico popa, rocka in bluesa s pridihom jazza.

Konec novembra bo nastopil v Londonu živeči glasbenik, aranžer, skladatelj, multiinštrumentalist in glasbeni producent s karibskimi koreninami Rick Leon James z novim projektom, za njim pa še skupina WCKD Nation, ki združuje svet jazza in popa, akustični kvartet Swingatan z avtorsko glasbo, slogovno blizu swingu in bossa novi, mednarodni kvartet iz Rotterdama Ergonauts s sodobnim avtorskim jazzom ter skupina Balkan Boys s pevcem in trobentačem Rokom Nemaničem Nemom z unikatnim glasbenim slogom, ki ga sami imenujejo balkan pop fusion, je mogoče izvedeti na spletni strani.

Koncerti se bodo začenjali ob 21. uri.